Aandacht voor Victoire Ingabire – 104

Situatie Victoire
Victoire kreeg helaas geen reactie van de Rwandese Overheid op haar visumaanvraag voor Nederland. Zij wilde op 11 mei met haar familie de 80e verjaardag vieren van haar moeder, Thérèse Dusabe.

Thérèse Dusabe 80 jaar
11 mei jl. was voor Thérèse een bijzondere dag. Voorafgaand aan de feestelijke bijeenkomst was er een eucharistieviering. Ze heeft genoten van alle belangstelling en was blij met de felicitaties die zij, ook per post, had ontvangen.

Publicatie onderzoek naar Rwandese ambassade Den Haag in NRC Handelsblad
Onderzoekscollectief Forbidden Stories is een organisatie van ruim 50 journalisten van 16 internationale media die het werk voortzetten van collega’s die gevangen zitten, zijn verdwenen of vermoord. Op 29 mei jl. verscheen in NRC Handelsblad een uitgebreid verslag van het onderzoek naar de betrokkenheid bij intimidatie van de Rwandese Ambassade in Nederland.

Naar aanleiding van de reportage in NRC vraagt de Tweede Kamer om actie. Beide reportages kunt u vinden op onze website ffdr.nl onder ‘nieuws’. Ook internationaal is aandacht besteed aan de rol van Rwanda in Europa, zoals in de kranten in België en Groot Brittannië.

Informatie: Op ffdr.nl
Instagram: @ffdr.nl – Facebook: ffdr – Website: ffdr.nl –
Anneke Verbraeken: www.buitenpostdewereld.org
Telefonisch: bij Frans Zwanenburg (06.20492682)
Financiële bijdragen zowel donaties als voor de crèche blijven hard nodig en kunt u overmaken op rekening NL58RABO 01688.64.371 t.n.v. FFDR te Rijswijk.


2 juni 2024, Frans Zwanenburg.