Aandacht voor Victoire Ingabire – 82

Situatie Victoire

Het is rustig in Rwanda, niet alleen rondom Victoire maar in het hele land. Doordat iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon heeft, durven mensen sneller een interview te geven en te vertellen wat niet goed gaat in Rwanda. Schendingen van mensenrechten gaan direct de wereld in en de open sociale media hebben daardoor een enorme invloed. Victoire bedankt iedereen voor de kerstkaarten die zij ontving. Zoals ieder jaar is ze heel erg blij om post te krijgen uit Nederland.

 

Thérèse Dusabe: Raad van State

De uitspraak van de Raad van State is net weer met 6 weken uitgesteld. Wij maken ons ernstig zorgen over de uitspraak in de 1F-procedure en wat er dan gebeurt met zowel Thérèse, de moeder van Victoire als met Gabriel, de zwager van Victoire.

 

Paul Ruesesabagina

Paul Ruesesabagina werd eind augustus 2020 in Dubai ontvoerd en naar Rwanda overgebracht. Hij verblijft in de gevangenis.

Paul Ruesesabagina was de man van Hotel Mille Collines (verfilmd als Hotel Rwanda) die vele Tutsi’s redde tijdens de genocide. Hij is een fel criticus van de regering van Paul Kagame. Bij zijn aankomst in Kigali werd hij aan de pers getoond met mondkapje voor en zijn handen geboeid. Toch heeft president Kagame publiekelijk zijn betrokkenheid bij de ontvoering ontkent.

 

Crèche Intango

Onderwijs opent de poort naar een beter toekomst

Om op de basisschool te worden toegelaten, moeten de kinderen in Rwanda een verklaring overleggen dat zij de crèche voor 3 – 6 jarigen hebben bezocht. De crèche valt niet onder overheidsvoorzieningen en is daardoor alleen toegankelijk als ouders de kosten voor deze vorm van onderwijs kunnen betalen. Als ouders hiervoor geen geld hebben, zijn hun kinderen verstoken van alle vormen van onderwijs: niet alleen de crèche maar ook de basisschool en het vervolg onderwijs.

Victoire is er van overtuigd dat het haar taak is om zich in te zetten voor vrijheid, vrede en democratie in haar land Rwanda en daarvoor is het nodig dat ieder kind de kans krijgt onderwijs te volgen. Daarom heeft zij een crèche opgezet voor kansarmen.

Wij hopen ook dit kwartaal weer te mogen rekenen op donaties op onze bankrekening onder vermelding van “crèche”. Helpt u mee om Victoire en haar missie te steunen?

(NL58RABO 01688.64.371 t.n.v. FFDR te Rijswijk.)

 

Demonstratie op het Plein

Dit jaar staan wij gewoon weer op het Plein, tegenover de ingang van de Tweede Kamer van 11.30 tot 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom om bij ons langs te komen. De data voor de eerste helft 2021: 21 januari, 4 en 18 februari, 4 en 18 maart, 1, 15 en 29 april, 20 mei, 3 en 17 juni, 1 en 15 juli.

Instagram en Facebook

Sinds kort kunt u ons volgen op facebook en instagram. Op de sociale media is laagdrempelig informatie te vinden. Wij zouden het fijn vinden als u deze accounts ook in uw eigen omgeving wilt delen: hoe meer mensen van onze activiteiten weten, des te groter de kans dat wij succes hebben met ons werk.

Instagram: @ffdr.nl  –  Facebook: ffdr

 

Informatie

Op de site van Anneke Verbraeken staat veel informatie: www.buitenpostdewereld.org.
Wij zijn ook te volgen op Instagram: @ffdr.nl, facebook: ffdr, de website www.ffdr.nl of telefonisch bij Frans Zwanenburg (06.20492682).

Financiële bijdragen zowel van donateurs als voor de crèche blijven hard nodig en kunt u overmaken op rekening NL58RABO 01688.64.371 t.n.v. FFDR te Rijswijk.

 

13 januari 2021, Frans Zwanenburg (06.20492682).

Share