Aandacht voor Victoire Ingabire – 96

Op 12 mei jl. werd op NPO 2 deel één uitgezonden van een reportage van Zembla: “Dictatuur geen bezwaar”.

De begeleidende tekst bij de documentaire was:
“Rwanda staat bekend om de bloedige genocide van 1994. Bijna een miljoen mensen vonden er een gruwelijke dood. Om het land weer overeind te helpen, schieten veel westerse landen te hulp. Onder aanvoering van president Paul Kagame krijgt Rwanda steeds meer een westers gezicht. Politieke tegenstanders van het regime van Kagame noemen hem een dictator die geen enkele tegenspraak accepteert. Mensenrechtenorganisaties houden het Rwandese regime verantwoordelijk voor de moord op dissidenten. Zembla onderzoekt: hoe heeft de jarenlange financiële steun van Nederland bijgedragen aan een onafhankelijke Rwandese rechtsstaat?”

Onder de titel “De lange arm van Rwanda” wordt a.s. donderdag 15 september 2022, deel twee uitgezonden. Het programma begint om 20.25 uur op NPO 2.
In dit deel van de reportage is onderzocht of de lange arm van Rwanda echt tot in Nederland reikt en wat de Nederlandse Overheid hiervan weet. ‘Zembla’ onderzoekt de grenzeloze macht van een dictatuur. Voor deze reportage zijn betrokkenen geïnterviewd, is uitgebreid onderzoek gedaan en is de hoorzitting in de Tweede Kamerover de 1F-procedure bijgewoond. Naast leden van het parlement namen deskundigen deel aan de zitting w.o. Caroline Buisman – advocaat, de hr. Witteveen – voormalig onderzoeker Rwandees rechtssysteem en de heer Brouwer – onderzoeker en publicist 1F-ambtsberichten.

Demonstratie op het Prinses Irenepad 1 in den Haag
Op 9 september jl. stonden we weer voor de ingang van het Parlementsgebouw. Net als alle voorgaande jaren staan wij er 1 x per 14 dagen van 11.00 tot 13.00 uur. En natuurlijk blijft iedereen welkom om bij ons langs te komen. Aanmelden is alleen nodig voor degenen die de volle twee uur er bij willen zijn. De data tot het einde van het jaar zijn: 22 sept., 6+20 okt., 3+17 nov., 1+ 15 dec.

Crèche Intango
Wij maken ons zorgen over de kinderen. Ook in Rwanda wordt het leven steeds duurder. Inmiddels is er €250 per maand nodig om de kinderen iedere dag melk te kunnen geven, heel vaak het enige voedsel per dag dat ze krijgen.
Natuurlijk zijn wij niet de enigen die hulp inroepen om de crèche financieel te ondersteunen. Toch doen we nog een extra oproep voor een bijdrage om te zorgen dat deze kinderen regelmatig melk kunnen krijgen. 

Bijdragen zijn welkom op onze bankrekening onder vermelding van “crèche”. Samen kunnen wij er voor zorgen dat de kleintjes in ieder geval dagelijks iets krijgen.
Helpt u mee om Victoire en haar missie te steunen?
(NL58RABO 01688.64.371 t.n.v. FFDR te Rijswijk.) 

We hebben op de website gezet:
Het opiniestuk van Anneke Verbraeken uit De Volkskrant en de link naar de podcast van Radio 1, Vroeg!
De link naar de uitzending van Zembla van 12 mei jl.
De link naar de hoorzitting over de 1F-procedure van 9 juni jl.

Informatie: Instagram: @ffdr.nl – Facebook: ffdr – Website: ffdr.nlAnneke Verbraeken: www.buitenpostdewereld.org
Telefonisch bij Frans Zwanenburg (06.20492682) 

Financiële bijdragen zowel donaties als voor de crèche blijven hard nodig en kunt u overmaken op rekening NL58RABO 01688.64.371 t.n.v. FFDR te Rijswijk. 

13 september 2022, Frans Zwanenburg.