Aandacht voor Victoire Ingabire – 83

Situatie Victoire

In de media in Rwanda wordt met regelmaat aan Victoire de schuld gegeven dat mensen niet durven te praten over de situatie in Rwanda en het politieke systeem. De omgekeerde wereld.

 

Thérèse Dusabe: proces Raad van State verloren

Tegen alle verwachtingen in heeft Thérèse Dusabe het proces bij de Raad van State verloren.

Zij moet binnen 14 dagen haar paspoort inleveren bij de gemeente in haar woonplaats.

Voor zover bekend, is er vanuit Rwanda nog geen verzoek gekomen tot uitlevering. De IND is verplicht dit aan de advocaat te melden maar zou dit op verzoek van Rwanda kunnen nalaten.

Op voorstel van haar advocaat heeft zij inmiddels in Ter Apel opnieuw asiel aangevraagd.

Onze zorgen om Thérèse, maar ook om alle anderen die in dezelfde 1F-procedure zitten, zijn groot.

Met een contactgroep via de kerk waar Thérèse lid van is, wordt onderzocht wat er kan en moet gebeuren opdat zij een dak boven haar hoofd heeft en financiële middelen voor huisvesting, verzekeringen en levensonderhoud. In overleg met de contactgroep wordt nagedacht over bijvoorbeeld een crowdfunding om voor een langere periode de financiële ondersteuning rond te krijgen.

 

Crèche Intango

Ook in Rwanda zijn maatregelen genomen om verdere verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Ten gevolge hiervan is de crèche voor onbepaalde tijd gesloten. Op dit moment is er daarom geen nieuwe informatie beschikbaar. Wel blijven wij aandacht vragen voor financiële steun om samen te zorgen dat de kinderen weer naar de crèche kunnen gaan zodra de situatie dat toelaat.

Wij hopen daarom ook dit kwartaal weer te mogen rekenen op donaties op onze bankrekening onder vermelding van “crèche”. Helpt u mee om Victoire en haar missie te steunen?

(NL58RABO 01688.64.371 t.n.v. FFDR te Rijswijk.)

 

Demonstratie op het Plein

Dit jaar staan wij gewoon weer op het Plein, tegenover de ingang van de Tweede Kamer van 11.30 tot 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom om bij ons langs te komen. De data tot de zomervakantie 2021 zijn: 18 februari, 4 en 18 maart, 1, 15 en 29 april, 20 mei, 3 en 17 juni, 1 en 15 juli.

 

Instagram en Facebook

Veel (achtergrond) informatie is inmiddels te vinden op ons Instagram en Facebook account en op onze website.

Instagram: @ffdr.nl  –  Facebook: ffdr  –  website: ffdr.nl

 

Informatie

Op de site van Anneke Verbraeken: www.buitenpostdewereld.org.
of telefonisch bij Frans Zwanenburg (06.20492682).

 

Financiële bijdragen zowel van donateurs als voor de crèche blijven hard nodig en kunt u overmaken op rekening NL58RABO 01688.64.371 t.n.v. FFDR te Rijswijk.

 

15 februari 2021, Frans Zwanenburg (06.20492682).

 

Share