Aandacht voor Victoire Ingabire – 87

Situatie Victoire
In de Rwandese media wordt met regelmaat negatief geschreven over Victoire.
Op 1 juli jl. was het onafhankelijkheidsdag. Samen met Bernard Ntaganda van de Socialistische Partij heeft Victoire een brief geschreven aan de president met daarin een opsomming wat niet goed gaat in het land en wat de oplossingen hiervoor zijn, een zogenaamde routekaart. Eén van de vragen betreft mensen toe te laten die vrijwillig willen terugkeren naar Rwanda.

Thérèse Dusabe en Gabriël Niyitegeka
Zowel Thérèse als Gabriël zijn in juni jl. voor de tweede keer verhoord door de IND. Wij wachten af wat de uitslag hiervan zal zijn.

All For Rwanda is een collectief van jonge activisten die willen bijdragen aan een duurzame toekomst van Rwanda. Op 15 juni jl. is een Zwartboek aangeboden aan de Vaste Kamercommissie van Justitie en Veiligheid waarin zij aandacht vragen voor de situatie van Rwandezen in binnen- en buitenland. Dit Zwartboek is ook naar de Nationale Ombudsman gestuurd. Het is te vinden op onze site onder “All for Rwanda”.
Op 30 juni jl. hebben wij als FFDR een brief gestuurd aan de Nationale Ombudsman waarin wij aandacht vragen voor de toepassing van artikel 1F.

Demonstratie op het Plein
Het lukte niet om voor 1 juli een vergunning te krijgen omdat het Plein al vol stond met demonstranten. Wij stuurden hierover vorige week een mailbericht. Het seizoen sluiten we nu af op 8 juli a.s. Ook na de zomervakantie zullen wij  weer op het Plein staan, tegenover de ingang van de Tweede Kamer van 11.30 tot 13.30 uur op: 9 en 23 sept., 7 okt., 4 en 18 nov., 2 en 16 december. Iedereen is welkom.

Crèche Intango
Het probleem Corona is de wereld nog niet uit. Door het oplopend aantal besmettingen zijn de crèches en de scholen gesloten. Ondanks dat krijgen de kinderen in ieder geval iedere dag hun portie melk. Ouders hebben geen werk nu veel bedrijven dicht zijn en de armoede is hoog. Wij bedanken onze donateurs dat we het tweede kwartaal weer €250 konden overmaken.

Wij hopen ook dit kwartaal weer te mogen rekenen op donaties op onze bankrekening onder vermelding van “crèche”. Helpt u mee om Victoire en haar missie te steunen?
(NL58RABO 01688.64.371 t.n.v. FFDR te Rijswijk.)

Informatie: Instagram: @ffdr.nl – Facebook: ffdr – website: ffdr.nl,
Anneke Verbraeken: www.buitenpostdewereld.org of telefonisch bij Frans Zwanenburg (06.20492682).

Financiële bijdragen zowel donaties als voor de crèche blijven hard nodig en kunt u overmaken op rekening NL58RABO 01688.64.371 t.n.v. FFDR te Rijswijk.

 

8 juli 2021, Frans Zwanenburg

Share