De migratieminister van het Verenigd Koninkrijk Robert Jenrick is opgestapt na onvrede over nieuwe maatregelen omtrent het vluchtelingenbeleid. Volgens Jenrick gaan de nieuwe maatregelen van premier Rishi Sunak om migranten uit te zetten naar Rwanda niet ver genoeg.

Eerder hebben we al het bericht geplaatst over de deal tussen het VK en Rwanda. Het plan hield in dat illegale immigranten naar Rwanda werden gebracht om daar hun asielprocedure af te wachten. In ruil daarvoor zou Rwanda beloond worden met een bedrag van 140 miljoen euro. Het doel van dit beleid was om immigranten af te schrikken, Britse rechters staken hier een stokje voor omdat het in strijd zou zijn met het Europese mensenrechtenverdrag.

Premier Sunak heeft noodwetgeving voorgesteld aan het Britse parlement om het hooggerechtshof te omzeilen. Jenrick vindt dat al deze maatregelen onvoldoende zijn en stelde voor om als VK zelfs uit het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen.

Het Britse Lagerhuis stemt vanavond over het omstreden plan.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5422976/britse-migratieminister-weg-na-ruzie-over-deportatie-migranten