Op 14 maart organiseert het RIFDP( Le Réseau international des femmes pour la Démocratie et la Paix) de negende editie van de prijsuitreiking van de Victoire Ingabire Prijs voor Vrede en Democratie ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag in Brussel, België.


Historie
Deze prijs is op 12 maart 2011 in het leven geroepen door het RIFDP, ter ere van Victoire Ingabire Umuhoza. Deze prijs belichaamt de moed en het leiderschap van Victoire Ingabire Umuhoza in haar vreedzame en democratische proces van conflictoplossing


Wie komen er in aanmerking voor de prijs?
De prijs wordt toegekend aan elke natuurlijke of rechtspersoon, die zich door zijn werk op vreedzame wijze heeft onderscheiden op het gebied van de bevordering van democratie, vrede, vrijheid van meningsuiting, respect voor de rechten van persoon en die aanzienlijk heeft bijgedragen aan het samenbrengen van mensen door dialoog, respect voor de menselijke persoon, sociale rechtvaardigheid om de kwaliteit van leven van de bevolking van de regio van de Grote Meren van Afrika te verbeteren.


Thema
Het thema van het feest is “Democratische vrouwen in dictaturen”. Stand van zaken in 2020”. De prijsuitreiking begint om 17.30 uur.


Contact
Mocht u de prijsuitreiking bij willen wonen, neem dan contact op met het RIFDP om uw aan te melden.

Email: info-belgique@rifdp-iwndp.org
Tel: +32 472 44 48 12 (Belgique)
Tel: +31 68 160 44 45 (Pays-Bas)

RifDP section Belgique
Rue du Méridien n°10
1210 Saint Josse – Belgique

https://www.rifdp-iwndp.org/prix-victoire-ingabire-umuhoza-pour-la-democratie-et-la-paix-edition-2020/