Amnesty International roept de Rwandese autoriteiten op om snel, onpartijdig, onafhankelijk en grondig te handelen onderzoek naar de dood van Anselme Mutuyimana en de vermeende gedwongen verdwijning van Boniface Twagirimana.

-Anselme Mutuyimana was de assistent van Victoire en werd op 9 maart 2019 dood aangetroffen.

-Boniface is de Vice-President van FDU en wordt vermist sinds 8 october 2018.

Amnesty eist ook dat de bevindingen moeten worden gepubliceerd van elk onderzoek naar de verdwijning van Illuminée Iragena en het doden van Jean Damascene Habarugira. In beide gevallen gaat het weer om mensen die een connectie hebben met Victoire.

Afbeeldingsresultaat voor Boniface Twagirimana

Amnesty International dringt er tenslotte bij de regering van Rwanda op aan de rechten op vrijheid van meningsuiting en van vereniging van de bevolking, met inbegrip van oppositiepolitici zoals Victoire Ingabire, en om alle daden van intimidatie te beëindigen.

U kunt de gehele uitspraak van Amnesty vinden via de onderstaande link: https://www.amnesty.org/download/Documents/AFR4700632019ENGLISH.PDF