Thérese Dusabe

Op de dag (20–01-2021) dat Nederland alle aandacht heeft voor een eventuele avondklok en de beëdiging van de nieuwe president van de Verenigde Staten hoort Thérèse Dusabe, de moeder van de belangrijkste oppositieleidster in Rwanda, Victoire Ingabire, van de Raad van State dat de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid haar Nederlandse paspoort mag intrekken in verband met vermeende betrokkenheid bij de genocide in Rwanda in 1994. De discutabele 1F-procedure wordt haar noodlottig.

Een ieder die bij dit besluit betrokken is, gaat geheel voorbij aan het feit dat de verklaringen uit Rwanda die Thérèse verdacht maken, anoniem zijn verstrekt en niet beschikbaar zijn voor haar verdediging. Verklaringen uit Rwanda, een regiem dat sedert 1994 haar politieke tegenstanders gevangen zet, laat verdwijnen en vermoordt, worden door de Nederlandse overheid overgenomen en gebruikt in een 1F- procedure. Na de moord in 2020 op de Rwandese gospelzanger Kizito Mihigo en de ontvoering van de Belgisch-Rwandese hoteleigenaar Paul Rusesabagina is Thérèse nu aan de beurt. De oppositie in Rwanda wordt hiermee in het hart geraakt. Thérèse verliest per direct haar Nederlandse rechten en middelen van bestaan. Een uitzetting naar Rwanda dreigt.

N.B. In haar boek “De waarheid over Rwanda” weerlegt Judy Rever het succesverhaal van Paul Kagame en toont zij aan dat niets wordt geschuwd om getuigenissen te verkrijgen

Journalist Anneke Verbraeken schrijft op haar website ook over de rechtzaak van Thérèse Dusabe.

http://www.buitenpostdewereld.org/untitled/nl–genocide/ind-zet-heksenjacht-voort.html

Luister ook naar de Argos reportage hierover:

https://www.nporadio1.nl/argos/onderwerpen/47464-2018-12-15-vluchtelingen-uit-rwanda-betrokken-bij-genocide

Bron foto: http://www.buitenpostdewereld.org/