Demonstratie op zaterdagochtend bij de IND

Met een groep van 13 betrokkenen hebben wij op zaterdagochtend 7 mei jl. van 10.15 – 11.15 uur gedemonstreerd voor de ingang van het IND-loket in den Haag. De demonstratie was gericht tegen de 1F-procedure die Nederland hanteert. Tegelijkertijd wilden wij ook Thérèse ondersteunen die haar tijdelijke (1 jaar geldig) identiteitsbewijs kon ophalen.
Thérèse was erg blij met de steun die zij kreeg. Ze is dankbaar dat ook de mensen uit Zevenhuizen er waren. Na de demonstratie is zij naar de kerk gegaan omdat wij altijd moeten bedanken voor grote, maar ook voor kleine dingen. Zij heeft voor alle aanwezigen gebeden, dat is alles wat zij kan. Aldus een berichtje van Thérèse.

Op 11 mei a.s. wordt besloten of haar asielaanvraag wordt gehonoreerd. Als dat niet zo is, moet zij ons land verlaten en mag de komende 10 jaar niet terugkomen. Iedereen die de geschiedenis van de familie kent, begrijpt dat dit een nachtmerrie moet zijn voor Thérèse en haar omgeving.

TV-uitzending Zembla
En juist de dag er na, op 12 mei, wordt bij NPO 2/BNNVARA om 20.25 uur een reportage over Rwanda uitgezonden door Zembla. Deze aflevering krijgt de titel mee “Dictatuur geen bezwaar”. “Sinds 2000 presenteert president Paul Kagame zijn land naar het westen als een moderne democratie, maar mensenrechtenorganisaties laten weten dat er weinig klopt van dat plaatje. Intimidatie van oppositieleden is in Rwanda aan de orde van de dag en van persvrijheid is geen sprake.”

Demonstratie op het Prinses Irenepad
Op 12 mei staan we ook weer voor de ingang van het Parlement, Prinses Irenepad 1 om aandacht te vragen voor de 1F-procedure. We zijn er van 11.00 tot 13.00 uur en iedereen is welkom om bij ons langs te komen.
Dit seizoen staan we er nog op 2, 16 en 30 juni.

Informatie: Instagram: @ffdr.nl – Facebook: ffdr – Website: ffdr.nl
Anneke Verbraeken: www.buitenpostdewereld.org
Telefonisch bij Frans Zwanenburg (06.20492682).

Financiële bijdragen (donaties of voor de crèche) blijven hard nodig en kunt u overmaken op rekening NL58RABO 01688.64.371 t.n.v. FFDR te Rijswijk.

9 mei 2022, Frans Zwanenburg