Op 14 maart jl. was de negende editie van de prijsuitreiking van de Victoire Ingabire Prijs voor Vrede en Democratie georganiseerd in Brussel ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag. Door alle maatregelen rondom het Corona virus kon deze dag niet doorgaan.

Extra jammer, want er kwamen heel veel aanmeldingen uit binnen- en buitenland. Mensen hadden behoefte om elkaar in Brussel te zien en te spreken nadat bekend was geworden dat de lieveling van het volk, zanger Kizito Mihigo, 17 februari 2020 dood was aangetroffen in zijn cel.

We hopen dat de prijsuitreiking volgend jaar weer zal kunnen plaatsvinden.

Historie

Deze prijs is op 12 maart 2011 in het leven geroepen door het RIFDP, ter ere van Victoire Ingabire Umuhoza. Deze prijs belichaamt de moed en het leiderschap van Victoire Ingabire Umuhoza in haar vreedzame en democratische proces van conflictoplossing.

(Le Réseau International des Femmes pour la Démocratie et la Paix)

Share